Kun satula on supermuokattava, mukava hevoselle ja vieläpä edullinen

Tämä kulunut viikko on ollut hieno ratsastusurheilua seuraaville. Rotterdamissa käytyjä kisoja on jännitetty ehkäpä normaalia enemmän kun Henri Ruoste on pärjännyt hienosti -varmaankin parhaiten sitten Kyra Kyrklundin?

Itse olen myös seurannut Wintec -ja Bates -satuloilla ratsastavaa Isabell Werthia. Hänen ratsastamistaan seuraan tietysti siksi, että hänen tekemisistä kerrotaan meille satulakoulutuksien yhteydessä ja Isabell onkin menestynein Bates/Wintec -yhteistyöratsastajista.

Moni ei varmaankaan tiedä, että Isabell Werth kiinnostui ensikertaa Wintec-satuloista kun näki niitä omalla valmentajallaan. Isabell pääsi tekemisiin Wintecien kanssa Waldhausenin kautta joka oli Wintec -jakelija Saksassa. Isabell Werth on siis ratsastanut Winteceillä jo kauan ennen kuin hänen nimeään kantavia satulamalleja oli olemassa.

Yhteistyö Wintecin kanssa alkoi 1989 ja Isabell oli vaikuttamassa Wintec Pro Dressage -satulan teknisissä yksityskohdissa. Sittemmin hän ja Wintec -tiimi suunnittelivat Isabell -koulusatulan mikä tuli myöhemmin nahkapintaisena Bates -merkillä.

Wintec Isabell Original -koulusatula on ihan omaa luokkaansa. Se oli aivan erilainen koulusatula kuin mihin siihen mennessä oli totuttu. Satulassa oli samoja elementtejä kuin Pro Dressagessa mutta esim . istuin ja polvituet tuntuivat aivan erilaisille
Wintec Isabell Original -satula mikä oli ilmestyessään villatopattu.
Koulusatula Wintec Isabell Werth Cair on täynnä teknisiä yksityiskohtia milla satula muokataan sopivaksi hevoselle ja ratsastajalle
Ja tältä näyttää Wintec Isabell -satula missä on mukana kaikki uusimmat ”herkut”

Tässä uudemmassa Isabell -mallissa on aika paljon pieniä ykstyiskohtia millä vaikutetaan satulan istuvuuteen hevoselle ja ratsastajalle. Samoin tuntuma satulassa on sikäli erilainen, että satulan runko on muuttunut vuosien aikana.

Keinomokkapintaisen satulan saa mustana ja ruskeana. Ja tumma suklaan ruskea on muuten kauniin värinen! Tämä koulusatula on ainoastaan Cair-paneloituna ja sitä voidaan muokata toppauspaloilla.

Wintec Isabell satulan siirrettävä jalustinhihnan koukku on hieno ominaisuus millä on paljon vaikutusta ratsastajan istuntaan
Uusissa Wintec Isabell -satuloissa on säädettävät jalustinhihnankoukut millä on suuri vaikutus ratsastajan istuntaan. Jo yhden numeron muutos vaikuttaa monta senttiä alapohkeen sijaintiin hevosen kyljessä.

Ja on tosi hienoa, että Isabell Werthin yhteistyö Wintecin ja Batesin kanssa on jatkunut vuosikymmeniä. Molemmat satulamerkit ovat saaneet häneltä arvokasta apua tuotekehittelyssä. Ja minusta on hienoa nähdä kuinka maailman parhaimpiin kuuluva kouluratsastaja kilpailee sellaisilla satuloilla minkä hankkiminen meillä tavallisilla harrastajillakin on mahdollista.

Jos kiinnostuit Wintec Isabell -koulusatulasta, voit lukea siitä lisää täältä: https://www.suitsisoppi.fi/verkkokauppa/tuote/koulusatula-wintec-isabell/