Ratsastajan turvaliivi

Ratsastajan turvaliivi on nykyvaatimusten mukaan miellyttävän tuntuinen päällä ja silti hyvin suojaava. Suitsisopissa myynnissä oleva Swing on saksalainen merkki ja heiltä tulee myös turvakypäriä.

Ratsastajan turvaliivin standardit

Swing on eurooppalaisten standardien mukaisesti CE-hyväksytty malli (EN 1621-2: 2014 ja EN 13158:2018).

2018 vuoden alkupuolella ratsastuskilpailujen sääntöihin tuli muutos niin, että CE1621-2 standardin mukaiset turvaliivit ovat sallittuja kaikissa kotimaan kilpailuissa mukaan luettuna monté- ja ravilähdöt. Ainostaan kenttäratsastuksen maastokokeessa ratsastajalta vaaditaan EN13158 -standardin mukaista turvaliiviä.EN13158 Beta 3 (2009)-standardin mukainen liivi on toki suojaavampi, onhan siinä paksumpaa foamia ympäri kehoa. Tämän luokituksen liiveissä on eroja ja moni tuskaileekin, että ne kaikki ovat kamalan jäykkiä. Nyt 2019 saadaan uusi liivivaihtoehto mikä noudattaa uusinta 13158, level3 (EN 13158:2018) -standardia. Turvaliivissä on ympäri suojaava foami ja sen mallia on muutettu niin, että ratsastajan on sen kanssa helpompi mukautua hevosen liikkeeseen.

Turvaliivi ei ole edelleenkään pakollinen kaikissa kilpailuissa tai harrastaessa mutta kannattaa tätä uutuutta sekä ympärisuojaavaa selkäpanssaria sekä pelkkää selkäpanssaria kokeilla ja tehdä sitten päätös käyttääkö liiviä vai ei. Uusi korkeimman level 3-tason turvaliivimalli tulee myyntiin helmi/maaliskuun vaihteessa.

Turvaliivin materiaali

Swing-turvaliivien ja P07-mallin foam -palat suojaavat kehoa 360 astetta.

Yksikään turvaliivi ei voi estää esimerkiksi selkärangan vammoja mutta liivi voi vähentää putoamisesta aiheutuvan iskun vaikutusta esimerkiksi selkärankaan ja sisäelimiin. Ratsastusturvaliivi tulee olla esimerkiksi ohuen paidan päällä napakasti istuen. Toppatakit yms. tulevat aina turvaliivin päälle.

Selkäpanssari P06 suojaa ainoastaan selkää. Liivissä on irroitettava selkäpanssari ja sen muu osa on joustavaa kangasta. Malli on hyvin huomaamattoman tuntuinen päällä ja sen tarkoitus on suojata selkärankaa.

Selkäpanssariturvaliivi P07 suojaa nimensä mukaisesti pääasiassa selkää mutta sen ohuemmat foamiosat suojaavat kehoa ympäri.

Swingin uusi P19 -turvaliivi taas suojaa ympäri kehoa ja siinä käytetty foami on kauttaaltaan yhtä paksua.

 

Näytetään kaikki 3 tulosta

Leovet -täydennyksiä

Leovet -lähetyksessä tuli ajankohtaisia hoitoaineita hokinpolkemiin, riviin ja muihin iho-oireisiin, kutinaan sekä tietysti nahan puhdistusvaahtoa.

Osastot