Ratsastajan turvaliivi

Ratsastajan turvaliivi on nykyvaatimusten mukaan miellyttävän tuntuinen päällä ja silti hyvin suojaava. Myyn suosittua kotimaista suunnittelua olevaa HorseComfort D3O-turvaliiviä missä on erinomainen istuvuus ja hyvät säätömahdollisuudet. Toinen turvaliivi Swing on saksalainen merkki ja heiltä tulee myös turvakypäriä.

Ratsastajan turvaliivin standardit

Molemmat turvaliivit ovat eurooppalaisten standardien mukaisesti CE-hyväksyttyjä malleja (EN 1621-2: 2014, level 1 ja level2). Nyt 2018 vuoden alkupuolella ratsastuskilpailujen sääntöihin tuli muutos niin, että CE1621-2 standardin mukaiset turvaliivit ovat sallittuja kaikissa kotimaan kilpailuissa mukaan luettuna monté- ja ravilähdöt. Ainostaan kenttäratsastuksen maastokokeessa ratsastajalta vaaditaan EN13158 -standardin mukaista turvaliiviä.

Turvaliivin materiaali

HorseComfortin D3O palaliivissä on ohut ja pehmeä D3O-selkäpaneli mikä kovettuu iskussa. Samaa materiaalia käytetään mm. moottoripyörävaatteissa. Turvaliivissä käytetään myös lämmöstä muotoutuvia foamipaloja. Swing-turvaliivien memoryfoam palat suojaavat kehoa 360 astetta.

Yksikään turvaliivi ei voi estää esimerkiksi selkärangan vammoja mutta liivi voi vähentää putoamisesta aiheutuvan iskun vaikutusta esimerkiksi selkärankaan ja sisäelimiin. Ratsastusturvaliivi tulee olla esimerkiksi ohuen paidan päällä napakasti istuen. Toppatakit yms. tulevat aina turvaliivin päälle.

 

Kimallus auttaa kaikkeen ja ale-koodi helpottaa kummasti!

Syksyinen ilma vaikuttaa vähän harmaalle mutta voin kertoa että Charles Owenin Sparkly -kypärä tuntuu ja näyttää NIIN kivalle, että harmaa fiilis väistyy. Tutustu kypärään, muihin uutuuksiin ja poistotarjouksiin täällä verkkokaupassa -kaikki tilatut tuotteet voi noutaa myös myymälästä. Lisäksi syysloman ajan on voimassa ”syksy” -koodi millä saat -20% alennusta hevosten tavaroista (ei satula-osiosta)! Ei huono homma ollenkaan!

Osastot