Ratsastajan turvaliivi

Ratsastajan turvaliivi on nykyvaatimusten mukaan miellyttävän tuntuinen päällä ja silti hyvin suojaava. Myyn suosittua kotimaista suunnittelua olevaa HorseComfort D3O-turvaliiviä missä on erinomainen istuvuus ja hyvät säätömahdollisuudet. Toinen turvaliivi Swing on saksalainen merkki ja heiltä tulee myös turvakypäriä.

Ratsastajan turvaliivin standardit

Molemmat turvaliivit ovat eurooppalaisten standardien mukaisesti CE-hyväksyttyjä malleja (EN 1621-2: 2014, level 1 ja level2). Nyt 2018 vuoden alkupuolella ratsastuskilpailujen sääntöihin tuli muutos niin, että CE1621-2 standardin mukaiset turvaliivit ovat sallittuja kaikissa kotimaan kilpailuissa mukaan luettuna monté- ja ravilähdöt. Ainostaan kenttäratsastuksen maastokokeessa ratsastajalta vaaditaan EN13158 -standardin mukaista turvaliiviä.

Turvaliivin materiaali

HorseComfortin D3O palaliivissä on ohut ja pehmeä D3O-selkäpaneli mikä kovettuu iskussa. Samaa materiaalia käytetään mm. moottoripyörävaatteissa. Turvaliivissä käytetään myös lämmöstä muotoutuvia foamipaloja. Swing-turvaliivien memoryfoam palat suojaavat kehoa 360 astetta.

Yksikään turvaliivi ei voi estää esimerkiksi selkärangan vammoja mutta liivi voi vähentää putoamisesta aiheutuvan iskun vaikutusta esimerkiksi selkärankaan ja sisäelimiin. Ratsastusturvaliivi tulee olla esimerkiksi ohuen paidan päällä napakasti istuen. Toppatakit yms. tulevat aina turvaliivin päälle.

 

Kesäkuu on uutuuksia, poistoja ja remonttia

Olennainen tuli esille otsikossa eli nyt kesäkuussa tulee aika paljon uutuuksia, lisäksi on hyvin edullisia poistoja ja kaiken tohinan keskellä teen myymälässä remontin loppuun. Maanantaina 18.6. olen asiakkaalla heti aamusta ja takaisin myymälässä noin klo 12.00 Tervetuloa!

Osastot