Ratsastajan turvaliivi

Ratsastajan turvaliivi on nykyvaatimusten mukaan miellyttävän tuntuinen päällä ja silti hyvin suojaava. Myyn suosittua kotimaista suunnittelua olevaa HorseComfort D3O-turvaliiviä missä on erinomainen istuvuus ja hyvät säätömahdollisuudet. Toinen turvaliivi Swing on saksalainen merkki ja heiltä tulee myös turvakypäriä.

Ratsastajan turvaliivin standardit

Molemmat turvaliivit ovat eurooppalaisten standardien mukaisesti CE-hyväksyttyjä malleja (EN 1621-2: 2014, level 1 ja level2). Nyt 2018 vuoden alkupuolella ratsastuskilpailujen sääntöihin tuli muutos niin, että CE1621-2 standardin mukaiset turvaliivit ovat sallittuja kaikissa kotimaan kilpailuissa mukaan luettuna monté- ja ravilähdöt. Ainostaan kenttäratsastuksen maastokokeessa ratsastajalta vaaditaan EN13158 -standardin mukaista turvaliiviä.

Turvaliivin materiaali

HorseComfortin D3O palaliivissä on ohut ja pehmeä D3O-selkäpaneli mikä kovettuu iskussa. Samaa materiaalia käytetään mm. moottoripyörävaatteissa. Turvaliivissä käytetään myös lämmöstä muotoutuvia foamipaloja. Swing-turvaliivien memoryfoam palat suojaavat kehoa 360 astetta.

Yksikään turvaliivi ei voi estää esimerkiksi selkärangan vammoja mutta liivi voi vähentää putoamisesta aiheutuvan iskun vaikutusta esimerkiksi selkärankaan ja sisäelimiin. Ratsastusturvaliivi tulee olla esimerkiksi ohuen paidan päällä napakasti istuen. Toppatakit yms. tulevat aina turvaliivin päälle.

 

Fullneck tallitoppaloimi mahaläpällä

Mallistoon täydentyi tuttu tallitoppaloimi mahaläpällä. Tämä fullneck -loimi on 300g:n toppauksella ja liukkaalla vuorikankaalla. Koot 135-165cm ja hinta maltillinen 89,-

Osastot