Menin, näin, ihastelin eli ratsastustarvikkeiden uutuuksia hiplaamassa Spogassa

Terveisiä Kölnistä -kävin syyskuun alkussa hiplailemassa ratsastusvaatteiden ja ratsastustarvikkeiden uutuuksia. On aina yhtä kutkuttavaa mennä sinne ja katsoa sitä osastomerta mikä aukeaa portaiden päästä. Ja niitä osastoja nimittäin riittää -nyt syksyn Spogassa niitä oli tarkalleen 435 kappaletta 35 eri maasta! Messuvieraita kävi noin 6500 henkeä 72 maasta.

Messuilla päivät kuluvat sovituissa tapaamisissa käydessä. Se mihin menet seuraavaksi, selviää osastokartasta. Ja melkoista sinkoilua se meno siellä käytävillä on!

Kummassakin kerroksessa on kartta mistä selviää näyttelilleasettajat. Kun messuosaston tunnus on selvillä niin sitten vaan etsit oikean käytävän ja alat seurata numeroita. Suunnistamista siististi sisätiloissa ja tähän ei tarvita kompassia.

Ja mitä tuohon kerroksen karttaan tulee niin syksyn isoimmilla messuilla karttoja ja kerroksia on kaksi. Melkoista vipeltämistä ne päivät ovat mutta jalkojen muistuttelusta huolimitta tosi kivaa ja hyödyllistä.

Tänä vuonna sisääntulon aula muistutti toki kasvamisesta ja kehittymisestä mutta siinä oli myös tuo vihreä ajatus mukana.

Yhä useammalla osastolla tuli ilmi kierrätysmateriaalien käyttö esimerkiksi vaatteissa (Fair Play) tai vaikkapa pakkauksissa (Leovet)

Leovet käyttää pakkauksissaan kierrätysmateriaaleja

Spogassa on joka vuosi innovaatiokilpailu ja tänä vuonna kilpailussa näkyi hyvin uusiutuvien materiaalien käyttö. Mutta niin hyvä kuin ajatus onkin niin mitäs tuumaatte tästä tammisatulasta?

Satula on valmistettu korkista

Toki tämä satula on todella kaunis mutta mitenkähän korkki materiaalina kestää kuraa ja likaa? Tai aurinkoa ja pakkasta? Jäämme odottamaan kommentteja 🙂 Käsittääkseni tämä palkittu tuote ei ole vielä tuotannossa vaan testikäytössä. Uusiutuvan materiaalin käyttö on kuitenkin hyvä idea -mitähän seuraavaksi?