Kenttäsatula Bates Advanta

3,595.00

Advanta on Bates -satuloiden uusi malli mikä on kenttäratsastukseen suunniteltu -ja toimii hyvin myös estesatulana

Bates Advanta on tekninen urheiluratsukon työväline

Bates Advanta on yksisiipinen satula missä siipi on hyvin eteen leikattu. Tämä satula jatkaa Mono+ -mallin aloittamaa suuntausta missä satula voidaan muokata sekä hevoselle ETTÄ ratsastajalle. Ratsastajan vaikutus on todella suuri ja sen takia satulan täytyy istua siten, että se helpottaa ratsastajaa istumaan niin että hän häiritsee mahdollisimman vähän hevosta -ja toisaalta pitää oman kehonsa siinä kunnossa, että kykenee ratsastamaan vuosia.

Advanta -satulassa on matala profiili mikä selittyy Synergy paneleilla sekä satulan sisällä olevilla Cair-paneleilla. Synergy panel jättää säkään ja lavan päähän tilaa vaikka satula tuleekin lähelle selkää. Se jakaa selkään tulevan paneen tasaisesti ja mahdollistaa lavan hyvän liikkuvuuden. Vaikka panelointi vaikuttaa ohuelle, suojaa Cair-paneli hevosta niin ettei esimerkiksi etukaaren pää aiheuta painepistettä kun satula on oikein sovitettu.

Cair -paneli

Cair-panelin etu on se, että ohuena panelina se mahdollistaa ratsastajan pääsemisen lähelle hevosta. Paneli muotoutuu hevosen lihaksiston mukaisesti sillä panelin sisällä oleva ilma ja foami asettuu paineen mukaan. Cair -paneli vaimentaa hevosen selkään kohdistuvia iskuja väsymättä. Satulaa voidaan muokata balanssiin hevosen rakenteen mukaisesti ja vaihtaa tarvittaessa erilaiseen muotoon toiselle hevoselle -panelit muotoutuvat aina uuden selän mukaiseksi.

Easy change fit solution

Advanta kenttäsatulassa voidaan muokata satulan istuvuutta vaihtamalla siihen eri levyinen irtokaari. Kaaren lisäksi balanssiin vaikutetaan toppauspaloilla mitä voidaan lisätä satulassa eteen, keskelle ja taakse. Korotuspaloja on eri paksuisia ja muotoisia. Oikea combinaatio selviää kokeilemalla ratsastustilanteessa. Satulaan laitetut palat on tarvittaessa erittäin helppo poistaa tai vaihtaa erilaisiin. Näin satulaa voi muokata tarpeen mukaan esimerkiksi vuodenaikojen, treenaamisen, kisakauden tai toipilasloman tms. seikan aiheuttamien lihaksiston muutosten mukaan.

Bates Advanta sweetspot

Advanta -satulan istuin on kapea jotta ratsastaja pääsee lähelle hevosta. Tästä kapeasta mallista tulee kiitosta ratsastajilta joilla on lonkan mallin tai lonkkanivelten liikkuvuuden vuoksi vaikeuksia istua leveissä satuloissa. Istuimen muotoilussa on myös onnistuttu niin, että ratsastajat asettuvat esteeltä alastullessa helposti oikeaan kohtaan -he löytävät automaattisesti sen “sweetspotin” ja jatkavat hyvin istuen seuraavalle esteelle.

Flexi Contourblock ja ergonominen jalustinhihnankoukku

Advanta -satulassa on Mono+ -mallista tutut liikuteltavat tuet satulan siiven PÄÄLLÄ. Muotoillut tuet liikkuvat siiven päällä ja ne voidaan asettaa tukemaan ratsastajan jalkaa hänen toiveensa mukaisesti. Polvi-ja pohjetuki kiinnitetään satulan siiven sisäpuolelta kahdella ruuvilla.

Tällä systeemillä Advanta -satula saadaan sovitettua hyvin erikokoisille ratsastajille. Tukien lisäksi toinen tärkeä istuntaan ja ratsastajan biomekaniikkaan vaikuttava seikka on liikutettava jalustinhihnankoukku. Säätämällä koukun kohtaa ylhäällä saadaan vaikutus jalustimen sijaintikohtaan ja siten ratsastajan jalan asentoon. Ratsastaja istuu tasapainossa kun hänellä on olkapää/lonkka/kantapää linja suorassa ja tähän päästää nimenomaan jalustinhihnan koukkua siirtämällä (ja sitten polvitukea siirtämällä). Oikeat kohdat löytyvät testaamalla vaihtoehtoja ratsastaessa.

Advanta -satulan Luxe -nahka

Istuntaan vaikuttaa myös ohut, pehmeä, grippaava Luxe -nahka. Se on todella miellyttävän tuntuista ja kestävää nahkaa. Tätä samaa nahkamateriaalia käytetään sekä koulu-että kenttäsatuloissa. Ohutta ja pehmeää nahkaa on saatavana myös jalustinhihnoihin.

Bates Advanta -kenttäratsastussatulassa on pitkät vastinhihnat. Hihnojen kiinnitys siiven alla on todella huomaamaton ja hihnat itsessään hyvin ohuet. Samoin satulan siipeen on muotoiltu tila jalustinhihnalle jotta et tunne sitä sitäkään vähään mitä Batesin hihnoja muutoinkaan tuntee.

Advanta on satula mistä on iloa vuosikausiksi. Se muotoutuu ratsujen ja ratsastajien mukaan.

Kevyt satula on saatavana kolmena eri istuinkokona ja kolmessa eri värissä.

Satulan rungolla on 10 vuoden takuu ja Cair-paneleilla kahden vuoden takuu.

 

 

 

Osastot: , Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Avainsanat tuotteelle

Kuvaus

Bates Advanta on kenttäsatula mistä on iloa vuosikausiksi. Se muotoutuu ratsujen ja ratsastajien mukaan mistä on jo tullut kiitosta.

Satulaahan voi käyttää myös opetustarkoituksessa useamman kokoisilla ratsastajilla. Ja toisaalta, jotkut ratsastajat tykkäävät käyttää omaa satulaa useammalla hevosella ja silloin muokkausmahdollisuudesta on hyötyä.

Advanta on suosittu myös estesatulana. Tässä satulassa käytetään usein Wintec Cair -kouluvyötä mikä on mukavan tuntuinen hevosen mahaa vasten. Se vaimentaa hevoseen kohdistuvaa painetta ja vakauttaa hieman satulaa.

Lisätiedot

koko

, ,

Värivaihtoehto

, ,