Inside Riders Cup

Bates ja Wintec koulutus pidettiin uudessa Riders Cup valmennuskeskuksessa. Paikka on noin tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminan keskustasta.

Tallilla on nuoria hevosia sekä koulutettavia ja kilpailuissa käyviä hevosia. Ja tämä mieletön paikka on kuulema yksityistalli! Valmennuksesta vastaa Uudesta-Seelannista kotoisin oleva olympiatason esteratsastaja Bruce Goodin. Hänestä on hieno Horse and Pony -lehden artikkeli tässä: https://horseandponymag.com/2017/07/13/bruce-goodin-this-feels-like-home/

Ja valmennuskeskuksesta on esittelyvideo minkä näet tästä: http://www.riderscup.dk/we-offer/

Ja vaikka paikka on ihan ylihieno niin se on tosi toimiva, todella hyvin suunniteltu paikka. Siellä on kuitenkin mietitty hienosti nuorten hevosten kimppakarsinat ja useat isot tarhat missä hevosia näköjään tarhattiin yksin ja pienissä porukoissa. Ja se mikä pisti silmään oli vehreys ja monessa kohtaa pilkottavat ratsastuspolut -me nimittäin käveltiin ympäri tiluksia kun siihen tuli hetki aikaa. Ratsuttajat näkyivät maastoilevat meidän koulutuspäivän aikana useammallakin hevosella ja samoin meidän koulutuksen aikana maneesissa kävi useampikin hevonen juoksutettavana -arki on paljon muutakin liikuntaa kuin hyppäämistä tai sileän ratsastusta.

Ja olihan se maneesi hieno! Tottakai, uudenkarhea on aina hienoa ja varsinkin kun on rakennettu vaativampaankin makuun ja isoihin kisatapahtumiin soveltuva paikka niin silloin se on HIENO!

Maneesin alakerrassa on tällaista. Pöytien lisäksi aulasta pääsi erilliseen myymälätilaan mikä oli vielä keskeneräinen. Sinne tulee myyntiin ainakin lisäravinteita mutta ilmeisesti myös muuta hevostarviketta. Nyt tilassa näkyi Cavalorin rehunlisiä. Alakerran aulasta pääsi myös WC-tiloihin sekä laskeutumaan fantastisen tuntuiselle maneesin pohjalle…kyllä siinä käveli mielellään ja epäilemättä pohja tuntuu hyvältä ratsastaa. Niinkuin jo aiemmin mainitsin niin nyt oli sellaisia hevosia ”kehissä” ettei meillä ollut mitään asiaa niiden kyytiin 🙂


Ja kun siirryttiin yläkertaan niin siellä näytti sitten tältä:

Yläkerrassa meillä oli teoriaosuus sekä ruokailu. Sen jälkeen siirryttiin demohevosten pariin alas ja koulutuksen siihen osioon missä tutkittiin satuloiden runkoja yms.

Ja niinkuin aiemmin tuli mainittua niin me tehtiin vähän omatoimista tutustumista talliin ja ympäristöön kun saatiin siihen lupa ratsuttajilta.

Vaikka tallissa oli meneillään täysi työpäivä ja ihmisiä sekä hevosia tuli ja meni niin joka paikka oli silti puhdasta ja järjestyksessä. Kaikkialla oli myös rauhallista ja hevoset näyttivät tosi tyytyväisille. Vaikka tallissa oli ovet ja karsioiden ikkunat auki (ja karsinat supersiistejä) oli siellä silti myös ilmastointi päällä niin kovalla, että hurinan tajusi kun pysähtyi kuuntelemaan.

Eikö ole ihanan valoisa ja avara paikka? Oli kyllä kivaa nähdä talli sisältä ja ennenkaikkea huomata miten tyytyväisen näköisiä hevoset olivat.

Jos oli tärkeää ja hienoa oppia uutta satuloista niin olihan se hienoa päästä käymään tässä valmennuskeskuksessakin. Matkailu avartaa, niinhän se sanonta kuuluu!