Mitä uutta Wintec satuloissa?

Wintec on vuosikymmenten aikana uudistanut satuloita ennakkoluulottomasti ja se sama draivi jatkuu edelleen. Nyt satuloissa on uudistettu materiaaleja joiden ansiosta muokattavuus on parantunut entisestään sekä se miten satulat muotoutuvat hevosta vasten. Joku voisi olla sitä mieltä, että pehmeämmät istuimet ovat se tärkein muutos ja tykkään toki itsekin niistä mutta tärkeimpänä pidän sitä miltä satulat tuntuvat hevosille.

Ja sen eron todella huomaa jo siinä kun satulan ottaa käteen. Se on vieläkin kevyempi mutta ennenkaikkea panelit tuntuvat käteenkin pehmeämmille. Sisällä oleva runko on sama ja Cair-panelit ovat samat kuin ennen mutta ne muut materiaalit ovat muuttuneet. Ja nämä uudet materiaalit ovat kyllä huima etu kun satulaa muokataan esimerkiksi hieman kaarevarunkoiselle hevoselle; näiden uusien satuloiden kyky muotoutua selän mukaiseksi on parempi!

Ja toki, onhan sillä istuimen pehmeydellä myös merkitystä. Myös tässä kohtaa eron tuntee heti kun istuu ensin aiemmassa mallissa ja vaihtaa sitten tähän uudistettuun malliin; istuin, polvituet ja siivet tuntuvat jokainen mukavammilta!

Wintec lanseerasi uusi käsitteen nimeltä HART. Se tulee sanoista Horse And Rider Technology. HART tarkoittaa kaikkia niitä teknisiä osa-alueita satulassa millä on merkitystä miten satula muokkautuu hevoselle tai ratsastajalle ja miltä sen materiaalit tuntuvat.

Lähes kaikki satulat ovat jo tätä uutta HART -mallistoa. Joitakin yksittäisiä satuloita on vielä aiemmilla materiaaleilla mutta pääasiassa mallisto on tätä uutta HART -sarjaa.

Uusia mallejakin on luvassa ja monien satuloiden kohdalla tulee myös lisää istuinkokoja!

Voit aina poiketa putiikkiin kun olet Kuopiossa. Myymälässä voi koeistua satuloita ja samalla tutustua teknisiin yksityiskohtiin.

Wintec tulee olemaan mukana keväällä järjestettävillä Hevoset-messuilla joten siellä on hyvä mahdollisuus tulla koeistumaan useita uusia malleja yhdellä kertaa.

Nämä uudistukset on otettu jo nyt hyvin vastaan. Wintecillä halutaan kehittää satuloita kaiken aikaa sen mukaan millaista palautetta asiakkailta tulee ja toki sen mukaan mitä uutta esimerkiksi hevosen ja ratsastajan biomekaniikan tutkimus saa selville. Ja Wintecillä ratsastajt ja insinöörit osaavat tunnetusti kehittää hienoja uutuuksia! Jos nämä satulat olivat aiemminkin kivoja niin nyt uusissa malleissa istuessa se fiilis vasta korkealla onkin!

Tutustu satulamalleihin täällä: https://www.suitsisoppi.fi/verkkokauppa/tuote-osasto/ratsulle/batesjawintecsatulat/ ja ota yhteyttä kun haluat, että teille muokataan uusi satula!