Jälleen kerran kiittelin mielessäni

Bates satulatiimiä miten fiksun systeemin he ovat kehittäneet. Kävin eilen katsomassa asiakkaan (vai pitäisikö tässä olla asiakashevosen/ asiakasratsukon) satulaa sillä siihen piti tehdä pieniä korjauksia. Tässä tapauksessa satulaan lisättiin toppauspaloja eteen, keskelle ja taakse millä satula saatiin istumaan paremmin.

Usein muutokset näkee samantien kun muokattua satulaa koeratsastetaan -tässäkin tapauksessa hevosen liikkuminen muuttui rennommaksi ja vielä letkeämmäksi kun satula ei painanut sitä. Tällä hevosella satula painoi sitä toiselta puolelta sään vierestä mikä taas johtui siitä että, hevosen lihaksisto oli epäsymmetrinen ja satula taasen suoraksi topattu. Muutimme satulaa niin, että ratsastajalla oli fiilis suorasta, balanssissa istuvasta satulasta. Samalla hevosesta huomasi, että sen taipuminen ja väistöt paranivat.

Vaikka nyt saatiinkin nopeaa palautetta tilanteen paranemisesta, vaatii satula kuitenkin pidempiaikaisen ratsastamisen jotta tiedetään olivatko muutokset riittäviä. Meillä on alustava ajatus, että treffataan joskus keväällä kun lunta ei enää ole ja tehdään sitten muutoksia jos niille on tarvetta. Oletettavasti niin käy sillä hevoselle on kehittymässä takaisin lihaksia mitkä se saikulla ollessa menetti. Saikkuja sattuu -esimerkiksi jalkahaavereita ja niiden hoito on usein sen verran hidasta että ehtii lihaksetkin kärsimään.

Tämän hevosen kohdalla sama satula on ollut jo viitisen vuotta ja näiden vuosien aikaan sitä on muokattu varmaan se viitisen kertaa sen mukaan missä lihaskunnossa hevonen on ollut. Minun mielestä aika hieno homma -samalla satulalla on menty ja hyvin pienillä muutoksilla. Puolisen vuotta takaperin kun saikun vuoksi selkä oli päässy tosi ”kuivaan” kuntoon lisättiin satulan alle romaani mutta siitä on jo luovuttu ja muutokset tehtiin eilen vain toppauspaloilla.

Se mitä eilen ihastelin oli satulan nahan kunto -satulaa on TODELLA käytetty mutta nahka on edelleen hyvässä kunnossa -siitä näkee, että käyttöä on ollut mutta väri ei ole juuri kulunut ja nahka sekä ompeleet ovat ehjät.

Tämä satulatyyppi on vain yksi kaikista markkinoilla olevista mutta sellainen minkä ideologiasta minä tykkään. Tässäkin suhteessa ”vähemmän on enemmän” -on hienoa, ettei satulaa tarvitse olla vaihtamassa pahimmassa tapauksessa muutaman kuukauden välein. Tutustu Bates- ja Wintec -satuloissa käytettävään systeemiin täällä: http://www.easychangefitsolution.com/

Otahan yhteyttä kun sinulla tulee satuloihin, satuloiden istuvuuteen tai Bates -ja Wintec-satuloiden muokaamiseen liittyviä kysymyksiä.

Satuloiden ”varaosia” saa verkkokaupasta https://www.suitsisoppi.fi/verkkokauppa/tuote-osasto/ratsulle/batesjawintecsatulateasychangetoppauspalatjakaaret/ja autan mielelläni niihin liityvissä kysymyksissä.