Turvaliivi Swing P07

109.00

Turvaliivi Swing P07

Ratsastajien turvaliivi Swing P07 suojaa koko kehon ympäri vaikka siinä varsinaisesti keskitytään selkärangan suojaamiseen.

Swing P07 turvaliivi materiaalit

Ratsastus on laji missä kehon täytyy reagoida nopeasti erilaisiin liikkeisiin ja siksi on hyvä ettei turvaliivi rajoita kehon liikettä. Swing – turvaliivi on valmistettu paksusta selkäpanssarista mikä vaimentaa tehokkaasti iskuja ja vähentää selän vääntymistä putoamistilanteessa. Selkäpanssarissa käytettävä PVC-materiaali on kehonlämmöstä muotoutuvaa ainetta. Mitä lämpimämmässä liivi on, sen pehmeämmäksi ja muotoutuvammaksi se päällä ollessa muuttuu.

Turvaliivin etuosassa on memoryfoam-materiaalia mikä muotoutuu ratsastajan kehon ympärille. Ohuempi materiaali mahdollistaa ratsastajan myötäämisen ja eteenpäin nojaamisen esimerkiksi kevyttä istuntaa ja hyppäämistä opeteltaessa.

Swing P07 on helpon tuntuinen päällä sillä se on niin kevyt ja pehmeä.

Swing-turvaliivi noudattaa CE EN1621-2:2014 standardia. Tätä liiviä voi käyttää kilpailuissa kaikissa muissa lajeissa paitsi kenttäkilpailuiden maastokokeessa.

Miten ratsastusturvaliivi huolletaan?

Turvaliivi joutuu aikamoisen lian keskelle tallilla ollessa ja siksi on hyvä, että liiviä voi pestä. Saat pujotetua selkäpanssarin pois pesun ajaksi. Panelit voi huuhtoa ja kuivata. Turvaliivin kankaan ja siinä kiinni olevat ohuemmat etu-ja sivupalat voit halutessa pestä koneessa 30 asteessa.

Asettele liivi kuivamaan tasolle hyvin ilmastoituun paikkaan. Tarrat voi puhdistaa esimerkiksi karstalla. Älä kuivaa liiviä kuumassa, esimerkiksi saunassa vaan ainoastaan huoneenlämmössä.

Odotetaan lisää kokoja huhtikuun puolivälin jälkeen.

 

Osastot: , Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Avainsanat tuotteelle

Kuvaus

Mistä tiedän, että turvaliivi on oikean kokoinen?

Ratsastaessa turvaliivi tulisi istua tukevan tuntuisesti kehon ympärille. Sen selkäpanssari ulottuu aina ristiselkään mutta ei kuitenkaan häntäluuhun saakka. Selkäpanssari suojaa myös lapaluut. Ympärituleva memoryfoaminen osa riittää hyvin kiinni ja tarroissa riittää vähän säätövaraa leveämpään tai kapeampaan suuntaan. Turvaliivin etuosa ulottuu mahaan saakka.

Aikuisten turvaliivi on ns. normaalia mitoitusta. Swing P07 -mallissa S-koko sopii 36/38 kokoja käyttävälle ja sivun säätövaraa jää ainakin minulla käyttämättä sen verran, että turvaliivin leveyssäätö riittäisi myös 40-kokoa käytävälle.

S-koon selkäosan panssarin pituus 50cm tuntuu tällaiselle ns. ”normaaliselkäiselle” 163cm pitkälle ratsastajalle sopivalle. On kiva kun panelia voi itsekin taivutella selän muodon mukaiseksi. Selkäpanssarin tulee ulottua ristiselkään ja taipua selän mukaisesti.

M-koko sopii useimmiten ratsastajille jotka käyttävät 40/42 -kokoja takeissa ja paidoissa. Turvaliivin selkämitta on noin 54cm.

L-kokoa valitsevat yleensä asiakkaat jotka ovat noin 175cm pitkiä (tai pidempiä) He käyttävät vaatteissa 42-kokoa tai sitä reilumpaa kokoa. L-koossa selkäpanssarin pituus on 59cm). Leveys lapaluiden kohdalta on 31cm ja kapein kohta vyötärön kohdalla 25cm.

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot

koko