Pitkä topparatsastustakki Saphira sininen

199.95

Pitkä topparatsastustakki Saphira on takki millä pärjäät kylmemmässäkin talvikelissä.

Sininen pitkä topparatsastustakki Saphira on ratsastajan unelma

Saphira -takki on suunniteltu ratsastuskäyttöön sillä sen helmat saa jalkoihin kiinni samalla kun takin takaosan voi levittää hevosen päälle. Mutta varsin kiva tämä on arkikäytössä kaikkialla muuallakin kuin tallilla!

Uudistettu Saphira on hieman kevyemmän tuntuinen päällä ja yhtä kiva, istuva malli kuten aiemminkin.

Ja superkiva muutos on hupun ja kauluksen kohdalla; kaulus on nyt mustaa kangasta! Hupun karvareunus on tosi kivan näköinen yksityiskohta ja huppu on toki irroitettava jos et tykkäisi siitä.

XS-koossa hartialeveys on 35cm noin lapaluiden korkeudella. Rinnanympärys on 84cm ja vyötärönympärys 80cm. Selkämitta on 110cm. Hihan sisäsivun pituus on 52cm. XS-kokoon sopinut asiakkaille jotka yleensä käyttävät 36-kokoa.

S-koossa hartialeveys lapaluiden kohdalta on noin 38cm. Rinnanympärys on 86-88cm ja vyötärö 82cm. Lantio on noin 90cm. Selkämitta on 110cm ja hihan sisäsivun pituus 52cm. S-koko on aika hyvä jos käytät yleensä 38-kokoa.

M-koossa hartialeveys on 39cm. Rinnanympärys on 94cm ja vyötärö 88cm. Lantio on noin 98cm. Selkämitta on 110cm ja hihan sisäsivun pituus 52cm. M-koko vastaa hyvin kokoa 40.

Toppatakin hihansuut ovat suojaavat samoin kuin korkea kaulus. Taskuja on riittävästi; edessä on isot läppätaskut ja vuoratut käsien ”lämmittelytaskut” sekä tietysti nuo vetoketjutaskut ylhäällä.

Edessä oleva vetoketju on lyhyt. Loppuosan helmasta saa napittamalla kiinni. Takana on alhaalta peffan korkeudelle aukeavia vetoketjuja kaksin kappalein. Helma leviää alhaalta niin paljon, että se rittää hevosen päälle eikä takki kinnaa.

Konepesu 30 asteessa. Kuivatus vaikkapa kuivaustelineellä mihin takin saa leviteltyä mahdollisimman ”auki”.

Saphira on myöhemmin syksyllä myymälätuote. Ensimmäiset tilaukset toimitetaan varastolta kun takit saapuvat 5.9 alkavalla viikolla. Varaudu siis noin 10 päivän toimitusaikaan.

 

 

 

Kuvaus

Sininen pitkä topparatsastustakki Saphira on ollut parhaita ratsastustakkeja jo useamman talven ajan.

Tämä pitkä toppis on vielä kevyempi kuin aikoinaan ja malliakin on hieman muutettu. Tumma sisävuori kauluksessa on käytännöllisempi ja kainoloiden vetoketjut olivat loppujen lopuksi aika vähällä käytöllä (ainakin minulla). Tykkään vanhemmasta takikimallista mutta kyllä tämän uuden Saphiran keveys on hyvä uudistus.

Malli on kyllä yhtä kiva kuin ennenkin. Takki on onnistuneesti tosi istuvan oloinen vaikka siinä on hartioissa ja vyötäröllä tilaa.

Topparatsastustakki soveltuu muuhunkin kuin ratsastuskäyttöön mutta varsinkin siinä se on yliveto; tulet huomaamaan kun pääset käyttämään tätä!

Helma leviää samalla tavalla kuin aiemmin ja helman voi kiinnittää jalkoihin eli tämä pitkä toppatakki päällä voit ratsastaa ”ihan oikeasti”. Aika moni tuttu asiakas on toki sanonut saman miten minäkin ajattelen, ettei tämä takki päällä voi ratsastaa ”oikeasti” sillä se on siihen aivan liian lämmin. Mutta alku-ja loppukäynneissä tämä on hyvä. Ja tietty sitten siinä kaikessa muussa puuhaamisessa, kisareissuilla ja maastoillessa.

Moni ajattelee, että takkia käytetään vaan talvipakkasilla mutta kyllä se ainakin minulla on myös koleassa syyssäässä käytössä.

 

 

Lisätiedot

koko

, , ,