Takana hyvä Wintec -viikko

Sunnuntaina on hyvä huokaista ja muistella mennyttä viikkoa ennenkuin kirmaa uuteen. Tällä viikolla oli ilahduttavasti satulahommia -vaikka niissä on se oma jännityksensä voiko asiakasta auttaa niin on niissä sitten myös se hyvä fiilis kun ratkaisu keksitään satulan muokkaamisella, apuvälineillä tai kokonaan uudella satulalla.

Paras kiitos tulee toki satulan alta jos omistaja toteaa hevosen liikkuvan paremmin kuin aiemmin. Mutta tärkeää on myös kuulla satulan yläpuolella olevan käyttäjän kommentteja sillä täytyyhän satulan auttaa myös ratsastajaa.

Tämä viikko on ollut Wintec -painotteinen ja se on sisältänyt uuden uutukaisia satuloita sekä hyvinkin yli 10 vuotta vanhoja, edelleen ”iskussa” olevia Winteceja. On ollut kiva huomata miten paljon satuloita voi muokata ja miten erilaisiin selkiin niitä on voinut laittaa.

Varsinkin ratsastuskouluissa Wintec on osoittautunut hyväksi työvälineeksi sillä se on ratsastajille kevyen ja helpon tuntuinen käsitellä. Satulan muokkausominaisuudet mahdollistavat sen säätämisen muuttuvan selän mukaan -tai vaihtamisen kokonaan toiselle käyttäjälle. Ja mitä minä ajattelen myös tärkeänä seikkana; satula auttaa ratsastajia istumaan tukevasti jolloin hevoselle päin on vähemmän liikettä -hevonenhan tuntee herkästi painonvaihtelut, puristamisen ja muun vaikka sitä ei aina niiden käytöksestä uskoisikaan 😉 mutta näin se vaan on. Ja on hieno juttu jos satula voi vähentää ratsastajan turhaa horjumista ja puristamista.

Toinen seikka mikä myös on tärkeä -ja mistä tulee palautetta ratsastuskouluyrittäjiltä -on Wintec -satuloiden materiaalien helppohoitoisuus. Satulat kestävät likaisia olosuhteita ja hankalia säätiloja hyvin. Samoin ne kestävät varomattomampaakin käsittelyä eli arkisia tilanteita mitä ratsastuskoulussa voi tulla kun satula asetetaan betonilattialle telineen sijasta tai selästä alas liuttaessa takin vetoketju raapii satulan pintaa. Nämä ovat normaaleja tilanteita ja satulan täytyy sellaisia kestää. Ja ymmärrän hyvin sen yrittäjän hienoisen ahdistuksen jos se kovasti kohdeltava satula sattuisi olemaan pehmeää nahkaa oleva useamman tuhannen arvoinen satula…


Wintec -satuloissa on hyvät muokkausominaisuudet ja lisäksi niiden balanssia voidaan muuttaa erilaisilla romaaneilla. Wintec on kehittänyt useamman romaanimallin mitä voidaan käyttää Wintec -ja Bates -satuloissa sekä muissa englantilaismallisissa satuloissa. Näistä lisätietoa löytyy verkkokaupan puolella: https://www.suitsisoppi.fi/verkkokauppa/tuote-osasto/ratsulle/romaanit/