Hei tallitoppakenkä toimii muuallakin kuin tallilla!

On aina hyvä jos ensifiilis asiasta tai tuotteesta on ”YES” ja jos se sama fiilis jatkuu ensimmäisten käyttökertojen jälkeen niin sitten menee tosi hyvin. Minä olen vuosien mittaan parkkiintunut niin etten enää hirveän usein saa niitä YES -fiiliksiä… ja niitä olis hyvä saada. Mutta varsinkin myytävien tuotteiden kohdalla totuus vaan on se, että täytyy niihin tuotteisiin uskoa itse jotta niitä myy.

Kuvan Göteborg -tallitoppakenkä on sellainen mistä tuli heti ensi kokeilulla hyvä fiilis. Kenkä on tosi kevyt ja pehmeäksi topatun tuntuinen jalassa. Korkea varsi tukee ja nauhoituksen ansiosta alle voi miettiä ohuempaa tai paksumpaa sukkaa. Toki mitään megapaksuja ja lämpimiä sukkia näihin ei tarvitse mahduttaa sillä kengän vuori on lämmintä villasekoitetta.

Testasin kenkää tallihommissa, ratsastamassa, koiralenkillä ja lumitöissä. Ja ne toimivat hyvin jokaisessa hommassa!

Tallilla puuhastellessa oli kiva huomata miten helposti puhdistuva toppakengän pinta on. Ja ainakin minä lutraan veden kanssa melko huolettomasti kun pesen varusteita, joten tällainen roiskeveden pitävä tallikenkä on omiaan minulle. Vuorimateriaali on villasekoitetta ja se todella on lämpimän tuntuista. Minulla oli jalassa ohut puuvillasekoitesukka ja se riitti tämän kengän kanssa loistavasti.

Ja sittenhän sitä päästiin ns. tositoimiin eli ratsastamaan. Vaikka oli pakkaskeli niin kengän pohja pysyi notkeana ja jalka lämpimänä teräsjalustinta vasten. Pohja oli myös grippaavan tuntuinen jalustinta vasten ja kantapää oli helppo pitää hieman alaviistossa. Vaikka alkuperäinen ajatus lienee ollut se, että kengät jalassa ollaan tallihommissa ja pihalla niin tosi hyvä fiilis näistä tuli ratsastaessa. Tallitoppakengän päkiän leveys on juuri hyvä ettei kenkä tartu jalustimeen kiinni. Maastossa höntsäilyyn kenkä sopi tosi kivasti. Vähän arvelutti, kuinka pelkkä toppakenkä jalassa pärjää kun mennään maneesiin ratsastelemaan mutta hyvinhän se sujui ihan ilman chapsejakin. Göteborg on tosiaan aika tukeva malli kun sen nauhoittaa napakasti. Jalustin pysyi oikealla kohdalla päkiän tuntumassa ja jaloille tuli melkeinpä liiankin lämmin fiilis kun olin jonkin aikaa ravannut. Mitoitushan tässä tallitoppakengässä on ns. normaali mutta paksun vuorimateriaalin vuoksi se tuntuu ensin jopa naftille. Minä ratsastin pikkupakkaset niin, että kengän kanssa käytin vain ohutta sukkaa ja se oli ihan riittävä. Tilaa oli sen verran, että varpaat mahtuivat nippa nappa liikkumaan.

Toki ratsastaessa olisi hyvä olla minichapsit kaverina mutta tällainen kertakokeilu onnistui tosi hyvin näinkin. Göteborg-toppakenkä jalassa oli kiva keventää ja laukata. Jos meinaisin ratsastaa näillä enemmänkin niin sitten miettisin miten näihin virittelee kannukset kiinni.

Seuraava testi olikin sitten koiralenkki. Jo alkumatkasta huomasi ettei kenkiä ole tehty lenkkikengiksi. Vaikka vuorausta löytyy ja varren saa kiristettyä niin kyllä kengässä on se normaali, tallitoppakengälle ominainen ”tila” -mitä tässä ei kuitenkaan ole hulvattoman paljoa! Kun kävelin rivakkaan tahtiin niin kantapäiden pienen nousemisen kengän sisällä huomasi heti. Se ei tuntunut nyt haittaavalta mutta pidemmän päälle varmasti haittaisi. No, totta on sekin ettei tätä kenkää ole tehty lenkkikengäksi. Rivakkaa kävelyä tuli kuitenkin aika lailla sekä epätasaisella ja pehmeällä latupohjalla, että kapeilla metsäpoluilla. Jos kantapää mahdollisesti vielä liikkui niin en sitä enää tajunnut. Ulkopohjan materiaali oli hyvä myös auratuilla kävelykaduilla mistä ensiajatus oli että, siellä jos missä tallikengillä varmasti liukastuu ja kaatuu. Mutta hyvin selvisin ja täytyy kyllä kehaista näitä kenkiä sillä eihän niitä ole alkuunkaan tarkoitettu lenkkikengiksi!

Ja testin viimeinen osa käsitti kävelyä pihamaalla parin tunnin verran kun räntälumisateessa tein lumitöitä. Hangessa tuli oltua vähintään nilkkoja tai sääriä myöten mutta kangassekoite piti kosteuden loitolla. Välillä unohduin juttelemaan naapureiden kanssa eikä kenkä tuntunut seisoskellessakaan kylmältä.

Varsin kivat kengät noin 69,- hintaan. Lähtisinkö kympin kävelylle? Tuskin, koska siihen on ihan muut kengät (millä taas ei ole mitään asiaa tallille) mutta talleiluun ja ratsasteluun nämä ovatkin sitten superhyvät!

Jos kiinnostuit tästä tallitoppakengästä niin siihen pääsee tutustumaan tästä: https://www.suitsisoppi.fi/verkkokauppa/tuote/toppakenka-goteborg-harmaa/


JAA TÄMÄ KIRJOITUS
  ,