Bates – ja Wintec -koulutuksessa Tanskassa

Bates – ja Wintec -satulabrandit kutsuivat kauppiaita satulakoulutukseen ja uusien mallien lanseeraukseen Tanskaan. Lyhyt ja supertehokas koulutus pidettiin viime viikolla Ringstedissa mikä on noin 60 kilometrin päässä Kööpenhaminasta.

Meillä oli edellinen koulutus vuosi sitten Tampereella mikä oli vain suomalaisille kauppiaille. Nyt Ringstediin saapui opinnälkäisiä heppaihmisiä Saksasta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Suomesta.

Batesin konttorilta Englannista oli Ellen Bates ja hänen ns. oikea kätensä Claire Galer. Saksan kauppiaiden mukana saapui kouluttaja Frank Reitemeyer joka on Batesin edustaja Saksassa ja vahvasti mukana Bates -satuloiden kehityksessä. Frank on myös SE henkilö joka vastaa Isabell Werthin satuloiden istuvuudesta.

Tällä kertaa koulutus piti sisällä luennot missä käsiteltiin hevosten rakenteellisten seikkojen huomioiminen satuloiden muokkaamisessa. Lisäksi oli superhyviä demoja millä meille selvisi miltä jotkin asiat tuntuvat hevoselle. Ja useampaan kertaan hypättiin satuloihin istumaan ja tunnustelemaan erinäisiä asioita. Mutta tosiaankin hypättiin satuloihin mitkä olivat pukeilla -tallin hevosten selkään meillä ei ollut mitään asiaa. Oltiinhan kylässä sellaisella tallilla missä arvatenkin useimmat hevoset maksoivat enemmän kun mun asunto! Taivas, että osasi olla kivan näköisiä hevosia ja miten mukavan oloisia ne olivat. Kaikki olivat iloisia ja tyytyväisen näköisiä!

Satulakoulutuksessa oli loistavia demoja mm. siitä miltä erilaiset rungot ja kaarenleveydet tuntuvat.

Asioita voi aina kuvailla sanoin mutta meillä monta asiaa opeteltiin myös niin, miltä ne meistä itsestä tuntuivat. Näin tuli paljon parempi käsitys siitä miltä ne mahtavat tuntua hevosesta.

Koulutuksessa olevia demohevosia ratsasti tallin ammattiratsuttaja. Hän oli mukana satuloiden muokkauksessa ja kertoi kommentteja miltä satulaan tehtävät muutokset tuntuivat ratsastettaessa ja miten ne vaikuttivat hevosen liikkeeseen ja ratsastettavuuteen.


Ellen Bates esitteli uuden Wintec satulan mikä tulee myyntiin kesäkuussa

Oli tosi hienoa päästä koeistumaan kaikkia satulamalleja sekä tietysti uutuuksia -varsinkin niitä! Kuvia en saa vielä julkaista mutta ei niitä, eikä satuloita tarvitse enää kauaa odottaa. Jos me hehkutimme uutuuksia niin varsinkin meidän testiratsastaja oli aika ihmeissään niistä kaikista muokkausmahdollisuuksista mitä on mahdollista tehdä ja miten ne vaikuttivat.

Hän kertoi muokkaustilanteesta sekä klinikalla, että myöhemmin tallissa kun jututimme häntä lisää. Testisatulaa muokattaessa hän oli ollut yllättynyt miten paljon se muuttui pelkästään kaarta vaihtamalla. Hän oli jo sitä mieltä, että satula on hyvä eikä sille tarvitse tehdä muuta. Hänelle kuitenkin ehdotettiin vielä satulan balanssin muutosta korotuspaloilla minkä jälkeen hevosen ratsastettavuus oli vielä parantunut. Meille nuo muutosmahdollisuudet ovat tuttuja juttuja mutta hän oli todella ihmeissään -ja vaikuttunut -siitä miten helposti sai tehtyä suurelta tuntuvia muutoksia ja miten ne vaikuttivat hevosen ratsastettavuuteen.

Oli mielenkiintoista jututtaa häntä myös varsinaisen klinikan jälkeen sillä ratsastaja joka ratsastaa noin 10 hevosta päivässä tuon tasoisessa kilpatallissa, vetää sellaisella ”levelillä” että häntä kannattaa kuunnella! Ebban tausta on sellainen, että hän on kilpaillut aiemmin omilla hevosilla. Hän oli lopettanut kilpailemisen ja myynyt hevoset aikomuksena opiskella johonkin muuhun ammattiin. Opiskelu kuitenkin jäi ja aika pian hänelle oli tullut mahdollisuus aloittaa työt ratsuttajana Riders Cupissa.


Riders Cup oli valmistunut edellisen vuoden syksyllä.

Seuraavat kirjoitukset koskevatkin sitten tätä mielettömän hienoa paikkaa 🙂

Satuloista löytyy lisää tietoa täältä:https://www.suitsisoppi.fi/verkkokauppa/tuote-osasto/ratsulle/batesjawintecsatulat/