Ahaa -elämyksestä Wintec satula

Ai että olisi kiva tietää Wintec -satulan syntyhistoriaa niiltä osin mistä koko juttu sai alkunsa ja millaisten ponnistelujen kautta eri kehitysvaiheet ovat syntyneet.

Tarinahan alkaa laukkasatuloista minkä jälkeen tulivat Wintec -yleis, koulu-ja estesatulat. Mutta mikähän se ihan alkuperäinen ajatus on ollut miksi haluttiin keksiä jotain ihan uutta?

Wintecit ovat olleet alusta saakka mielipiteitä jakavia satuloita. Varmasti markkinoille tulo oli hankalaa kun perinteisten mustien (ja ruskeiden) nahkasatuloiden rinnalle ilmestyi lähes puolet kevyempi synteettinen satula mitä sai eri väreissä! Mutta pakko myöntää omalta kohdalta, että minä taas ”putosin” keveyteen ja erilaiseen istuintuntumaan heti ensiratsastuksista. Niin, nyt tulee paljastus minkä jälkeen kukaan ei usko, että olisin muka 29v …olenhan myynyt ensimmäisen Wintec-satulan jo 90-luvulla! Eikä siitä ole montaakaan vuotta aikaa kun tutut ratsastuksenopet väittivät satulan olevan vieläkin käytössä! Minusta satula tuntui silloin käsittämättömän kevyelle  -ja myönnettäköön, alkuun myös liukkaalle sillä silloin satulan pintamateriaali on nailonista kangasta.

Vaan paljon ne satulat ovat siitä muuttuneet -linjoja on nykyään kolme joissa jokaisessa satulan pintamateriaali on erilainen. Tunnetuin ja kiistellyn on varmasti 500 -sarja. Aivan loistavia satuloita kun ratsastatetaan ulkona vaihtelevissa olosuhteissa. Ja materiaali ei voisi olla helpompihoitoista esimerkiksi ratsastuskouluissa missä asiakkaat eivät putsaa varusteita -keinonahka kestää kuraa, takkien vetoketjuja ja muuta arkeen kuuluvaa kulutusta. Se missä tämä materiaali ei ole parhaimmillaan on Suomen talvi… eivät Australiassa voi käsittää miten pakkanen kangistaa (materiaalien lisäksi myös meikäratsastajan) mutta mistä he se voisivatkaan tietää? Tai olisivat tienneet silloin kun tämä tuotesarja suunniteltiin?

Kylmille säille meillä on toki Pro-keinomokat ja Lite-sarja mitkä ovatkin aivan eriluokkaa pakkasilla. Ja näissä kahdessa taas voidaan erotella materiaaleja käyttötarkoituksen mukaan. Jos ratsastat huonoilla keleillä maneesessa ja arvostat grippaavampaa fiilista niin silloin Pro -sarjan satulat (tai 2000 yleissatula) ovat se Sinun juttu. Jos taas haluat mahdottoman helppohoitoisen pintamateriaalin ja superkevyen, pehmeämmän satulan mikä kuivahtaa nopeasti päädyt varmaankin Liten perusmalliin. Ja jotta tästä satuloiden vertailusta tulee todella mielenkiintoista niin Lite -sarjasta on myös keinomokkainen vaihtoehto.

Miten se oma satulamalli, -materiaali ja -koko sitten selviää? No sovittamalla 🙂 Pyydä Wintec -kauppias kylään ja koeratsastakaa vaihtoehtoja. Sieltä se Sinun ja ratsun toiveet täyttävä  vaihtoehto löytyy!